حسین افخمی علیشاه در گفتگو با «نسیم» بیان داشت: اکثر کارگاههای ما در شهر تهران و اطراف بازار است، اما متأسفانه به دلیل سختگیریهای دولتی و شهرداری گفته شده که اعضای این صنف باید از تهران خارج شوند و اجازه فعالیت در شهر تهران را ندارند.
وی افزود: در حال حاضر نیز هر یک از کارگاهها که وضعیت بهتری داشته باشد به دلیل فشارهای اداره بهداشت به صنایع خارج از تهران پیوستهاند اما آنهایی که وضع خوبی نداشتهاند نتوانستند به کار خود ادامه دهند.
رئیس اتحادیه نبات و آب نبات تأکید کرد: این هجرت هیچ اشکالی ندارد اما به شرط این که پیش از آن دولت شرایطی حداقلی از جمله دادن وام را برای آن فراهم کند و یا شهرکی را برای فعالیت اعضای این صنف معرفی کند، اما این شرایط را نه تنها فراهم نمیکند بلکه دائما به آنها فشار وارد میکند و همین فشارها باعث میشود تا کم کم صنف نبات و آب نبات نیز سرنوشتی مانند صندوق سازان پیدا کرده و رو به زوال و نابودی برود.
وی اظهار داشت: البته الان نیز وضعیت تولید بسیار نامناسب شده، به طوری که ظرف سالهای گذشته و به مرور زمان تعداد تولیدکنندگان این صنف از 120 واحد به 60 واحد رسیده است و این یعنی نابودی این صنف و جایگزین شدن محصولات و شکلاتهای خارجی در بازار.
افخمی علیشاه گفت: فشار دستگاهها برای هجرت کارگاههای نبات و آب نبات سازی از تهران باعث شده تا بسیاری از کارگاهها فعالیتهای خود را به صورت زیرزمینی انجام دهند و همین هم منجر به این موضوع شده که ما نظارتمان بر روی فعالیتهای آنها کمتر شود.
وی با بیان این مطلب که هر سال سازمان مالیات با وجود رکود بازار میزان مالیات را افزایش میدهد، گفت: شرایط نامناسب تولید و برخی شرایط دیگر مانند گران بودن قیمت شکر باعث شده تا برخی از تولیدکنندگان فعالیت در کشوری دیگر مانند افغانستان را به فعالیت در داخل کشور ترجیح دهند.