محسن خردمند، رئیس اتحادیه سراجان در گفتگو با «نسیم» بیان داشت: در بازار کیف مانند بازار کفش قاچاق بیداد میکند، اما آمار دقیق آن در دست نیست. چون نمیدانیم کالای قاچاق چه مقدار وارد کشور میشود بنابراین آماری هم برای تولید نداریم.
وی ادامه داد: در حقیقت نامشخص بودن میزان کالاهای قاچاق مانع از این میشود که بدانیم بازار تولید داخل باید تا چه حد باشد. ما از بازرگانی و گمرکات خواستیم تا این موضوع را پیگیری کنند، اما هیچ کدام همکاری لازم را نداشتند.
خردمند اظهار داشت: بیشتر کالاهای وارداتی و قاچاق از چین وارد میشود، زیرا کیفهای ایرانی در مقایسه با کالای دیگر کشورها ازنظر نسبتِ قیمت به کیفیت قابل رقابت است.
وی اضافه کرد: از آن جهت کالای چینی میتواند این چنین بازار کیف ایران را در دست بگیرد که حمایت از تولیدکنندگان این کشور دقیقا برعکس کشور ما است. متأسفانه به دلیل عدم حمایت از تولید است که ما نمیتوانیم با کشوری مانند چین رقابت کنیم.
وی با بیان این که تولید در بازار الان اصلا به صرفه نیست، گفت: متأسفانه حمایت دولت تا به حال در حد شعار بوده است. ما نسبت به سال گذشته هیچ گونه افزایش قیمتی نداشتهایم و این در حالی است که تمامی هزینهها ما افزایش یافته است. اما از آن جهت که بازار در رکود کامل به سر می برد بازار کشش هیچ گونه افزایش قیمتی را ندارد. لذا تولیدکننده مجبور است تا حدی از سود خود بگذرد تا چراغ مغازهاش خاموش نشود.
رئیس اتحادیه سراجان تصریح کرد: کیفهای جیبی نیز از بانه و کردستان به صورت چمدانی وارد کشور میشود، اتفاقا در این رابطه نیز قاچاقچیان سود زیادی را به دست میآورند.
وی با بیان این که با واردات هر نوع کیفی مخالف نیست، به نسیم گفت: تنوع جنس خوب است اما در صورتی که کالا، کالای بی کیفیتی نباشد اما متأسفانه برخی از جنسهای وارداتی که به صورت قانونی یا قاچاق وارد کشور میشوند، از کیفیت بسیار پایینی برخوردار هستند، به طوری که این کیفها موجب حساسیتهای پوستی و تنفسی هم خواهند شد.
وی ادامه داد: این کیفها مواد اولیهشان فاقد استانداردهای لازم و کاملا ناخالص است، دولت نمیتواند جلوی قاچاق و واردات اجناس با کیفیت پایین را بگیرد درعوض دائما به تولیدکنندههای کوچک فشار وارد میکند.
خردمند گفت: اگر دولت بتواند کالا را از قاچاقچیهای اصلی بگیرد، خرده پاها کاری نمیتوانند از پیش ببرند. اما متأسفانه در این رابطه هیچ اقدامی صورت نمیگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از معضلات دیگر در بازار کیف مربوط به کارگاههایی است که به صورت مخفی کار می کنند، و از اتباع کشورهای دیگر نیز استفاده کرده و تولیداتی را انجام می دهند. اما این کالاها نیز نه تنها از کیفیت برخوردار نیستند بلکه به دلیل این که کارگران دیگر کشورها پول کمتری میگیرند بنابراین با قیمت ارزانتری میفروشند لذا بر روی بازار تأثیر نامطلوبی دارند.