محمد‌علی باغستانی میبدی رئیس سازمان حفظ نباتات در مورد اینکه وضعیت باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی چگونه است، گفت: مصرف «سم» قابل دفاع نیست، اما می‌توان آن را با دارویی که پزشک برای یک بیماری تجویز می‌کند، مقایسه کرد.

وی افزود: همان گونه که مصرف هر دارویی در کنار نتایج مثبت دارای عوارض است، سم نیز از این مقوله جدا نیست و طبیعتا می‌‌تواند دارای عوارض باشد.

رئیس سازمان حفظ نباتات با تاکید بر اینکه در هیچ جای دنیا گفته نشده که برای حفاظت گیاه و حفظ نباتات از سموم استفاده نشود، اظهار داشت: حتی در برخی کشورهای دنیا مثل آمریکا میزان مصرف سموم کشاورزی، بیش از ایران است.

باغستانی میبدی با بیان اینکه باید سموم به درستی مصرف شود، تصریح کرد: در برخی محصولات کشاورزی مانند گندم فاصله زمانی بین سمپاشی تا مصرف طولانی است و در این مدت بقایای سم کاملا از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه نیمی از سموم کشور در مزارع گندم مصرف می‌شود، اظهار داشت: امسال در 6 میلیون هکتار مبارزه با آفات گندم، 4 میلیون هکتار علف‌های هرز و 2 میلیون هکتار هم مبارزه با سن صورت گرفته است.

رئیس سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: در محصولات کشاورزی که قابلیت تازه‌خوری دارند، باید رعایت زمان مصرف و دوز مصرف سم به خوبی انجام شود.

وی با بیان اینکه در هر جایی تخلف وجود دارد، اظهار داشت: شناسایی متخلفین و پایش میزان مصرف در محصولات کشاورزی بر عهده وزارت بهداشت است زیرا معاونت غذا و داروی این سازمان زیرساخت‌ها و آزمایشگاه‌های مجهزی را برای اندازه‌گیری میزان مصرف و بقای سموم در محصولات کشاورزی را فراهم کرده است.

باغستانی میبدی با بیان اینکه شیوه مصرف  و کنترل کیفی سموم برعهده سازمان حفظ نباتات است، افزود: در مواردی آموزش‌های لازم در مورد مصرف سم به کشاورزان داده می‌شود.

وی افزود: از سم «توفوردی» برای مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استفاده می‌شود و براساس مراجع بین‌المللی مورد تایید ما، گزارشی از سرطان‌زا بودن این سم به دست ما نرسیده است.