علی یزدانی امروز در نشست خبری در آستانه روز صنعت و معدن گفت: از 143 میلیارد تومان یارانه پرداخت شده در بهار امسال، 50 میلیارد تومان مربوط به صادرات غیرنفتی، 83 میلیارد تومان مربوط به واحدهای سیمانی مازوت‌سوز و 10 میلیارد تومان مربوط به کارخانجات قند از جمله کارخانه دزفول است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا وزیر صنعت تاکنون این موضوع را رد می‌کرد؟ اظهار کرد: آقای نعمت‌زاده 143 میلیارد تومان را به نسبت به جمع دو هزار و 100 میلیارد تومان یارانه بخش صنعت و معدن عدد ناچیزی می‌داند اما هماهنگی کاملی در وزارت وجود دارد و هیچ اشکالی هم ندارد که اگر کسی اشتباهی کرده آن را بپذیرد.

یزدانی با بیان اینکه تخصیص‌ها متناسب با وصول درآمدها انجام می‌شود، گفت: معمولا در سه ماهه نخست سال میزان درآمدهای وصول شده خیلی کم است بنابراین نمی‌توان گفت چون در این سه ماه 143 میلیارد تومان به عنوان یارانه صنعت و معدن پرداخت شده، تا پایان سال چهار برابر این مقدار خواهد بود.

به گفته وی، تاکنون 93 میلیارد تومان از 143 میلیارد تومان تخصیص یافته توزیع شده و مابقی آن نیز در سازمان توسعه تجارت در حال پیگیری است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به برگزاری مراسم روز صنعت و معدن در روز سه‌شنبه 9 تیرماه با حضور معاون اول رییس‌جمهور و حدود هزار نفر از صنعتگران در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی، اظهار کرد: از بین 283 واحد و طرح صنعتی و معدنی کاندیدا برای واحدهای صنعتی نمونه کشور در نهایت 17 واحد و طرح صنعتی و معدنی منتخب شدند.

وی افزود: از مجموع 283 واحد و طرح صنعتی و معدنی، 131 واحد صنعتی، 51 طرح صنعتی و 100 واحد معدنی حضور داشتند که با ایجاد کمیته‌ای برای انتخاب از بین آنها جمعا شش واحد صنعتی، پنج واحد معدنی، یک طرح صنعتی، دو پیشکسوت صنعتی، یک پیشکسوت معدنی، یک شهرک صنعتی نمونه و یک واحد تولیدی نیمه دولتی معرفی و تجلیل خواهند شد.

یزدانی با اشاره به واحدهای صنعتی کاندیدا برای واحدی صنعتی نمونه، گفت: از میان 131 واحد صنعتی، هفت واحد خودرویی، 14 واحد ماشین‌سازی، 26 واحد شیمیایی و سلولزی، 9 واحد فلزی و لوازم خانگی، 13 واحد برق الکترونیکی، 20 واحد نساجی، 21 واحد دارویی و 22 واحد صنایع معدنی حضور داشتند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر 85 هزار و 200 واحد صنعتی و 91 هزار طرح صنعتی در کشور فعال است، ادامه داد: این واحدها حدود دو میلیون و 280 هزار اشتغال ایجاد کرده‌اند و از مجموع 91 هزار طرح صنعتی، 9800 طرح بیش از 51 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که بر اساس برنامه‌ریزی تا پایان سال اجرایی شده و 335 هزار شغل مستقل در کشور ایجاد خواهند کرد.

وی در ادامه درباره تسهیلات در نظر گرفته شده برای واحدهای نمونه صنعتی و معدنی، اظهار کرد: واحدهایی که به عنوان واحد نمونه انتخاب می‌شوند خود به خود به یک برند تبدیل شده و با شرایط راحت‌تری می‌توانند از بانک‌ها تسهیلات بگیرند و این امتیازی است که برای آنها به عنوان یک واحد خوش حساب در نظر گرفته می‌شود.

یزدانی با بیان اینکه در قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر شرایط ویژه‌ای برای تولید پیش‌بینی شده است، گفت: در این قانون بسیاری از موانع رفع شده و از سوی دیگر چارچوب پرداخت تسهیلات ارزی و ریالی توسط بانک‌ها از منابع صندوق توسعه ملی نیز مشخص شده است. صادرکنندگان نیز بر اساس یارانه 50 میلیارد تومانی که به این بخش اختصاص داده شده می‌توانند از طریق سازمان توسعه تجارت موضوع را پیگیری کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تشکیل کارگروهی برای حل مشکل نقدینگی و بدهی واحدهای تولیدی به بانک‌ها، گفت: ترکیب این کارگروه به گونه‌ای است که با حضور مدیران بانک‌ها جلسات آن برگزار می‌شود و یکی از محورهای اصلی حرکت این کارگروه، خروج بنگاه‌های تولیدی از وضعیت فعلی و استمهال بدهی قبلی و سرمایه‌گذاری جدید است.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ذکر واژه «تجارت» برای روز صنعت و معدن و پوستر این روز، اظهار کرد: پس از ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی، دو روز برای نکوداشت اصناف و صنعتگران داشتیم و برنامه‌مان برای سال آینده این است که روزهای سوم و دهم تیر را با هم ادغام کرده و این برنامه را بهتر و پرمحتوا‌تر در یک روز برگزار کنیم.

یزدانی با بیان اینکه کار تهیه پوستر روز صنعت و معدن بر عهده علی‌محمد گودرزی مشاور وزیر و رییس اداره روابط عمومی وزارتخانه بوده است، اظهار کرد: طرح تهیه و توضیحات توسط طراح ارائه شد و در نهایت به تصویب و تایید وزیر رسید و می‌توانید درباره این موضوع جزئیات را از دوستان روابط عمومی بپرسید.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره چگونگی حمایت از بخش تولید و صادرات در بودجه سال 1394، گفت: در بودجه سال جاری 200 میلیون دلار برای افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات و 100 میلیون دلار برای چهار صندوق دیگر از جمله صندوق توسعه صنایع معدنی، صندوق توسعه صنایع دریایی، صندوق توسعه سرمایه‌گذاری صنایع کوچک و یک صندوق دیگر در نظر گرفته شده است که به هر کدام 25 میلیون دلار خواهد رسید.

وی با بیان اینکه ارزش افزوده بخش صنعت، معدن و تجارت بر اساس آمار رسمی در سال 1391 به ترتیب منفی 8.5، منفی 2.5 و منفی 8.9 بوده است، گفت: در سال 1393 ارزش افزوده بخش صنعت 6.7، بخش معدن 9.8 و بخش بازرگانی 3.7 بوده است.

یزدانی با اشاره به برگزاری شورای عالی توسعه صادرات به صورت هفتگی، اظهار کرد: ما معتقدیم بسیاری از تعطیلی‌هایی که در کشور وجود دارد مانع از رشد بهره‌وری و تولید می‌شود. بنابراین موافقیم که بسیاری از تعطیلات کاهش یافته و نشست‌ها و جشن‌ها نیز ترجیحا در هم ادغام شود.