به گزارش «نسیم»، رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: درپایش و آزمایش های انجام شده هیچ موردی از بیماری آنفلوانزا در مرغداری های صنعتی کشور مشاهده نشده و پاک است.
مهدی خلج با اشاره به اینکه گوشت مرغ و تخم مرغ در مرغداری های صنعتی تحت نظارت بازرسان دامپزشکی تولید و عرضه می شود: شهروندان بدون هر نوع نگرانی گوشت مرغ و تخم مرغ مصرف کنند.
وی گفت: بیماری آنفلوانزای پرندگان براساس گزارش قبلی در یکی از روستاهای استان مازندران مشاهده شده است و این روستا نیز همچنان در قرنطینه سازمان دامپزشکی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: زمانی که بیماری اتفاق می افتد برای احتیاط سیستم های پایش و مراقبت را ادامه می دهیم چون ویروس یک هفته دوره کمون دارد و پس از یک هفته فعال می شود.
خلج تاکید کرد: منطقه آلوده به بیماری بر اساس دستور العمل قرنطینه 21 روز تحت پایش قرار می گیرد.
وی گفت: هم اکنون همه چیز تحت کنترل سازمان دامپزشکی است و در مناطق اطراف روستایی که آنفلوانزا در آن مشاهده شد پایش و کنترل ادامه دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: در پی مشاهده چند مورد از بیماری تب کریمه کنگو، ذبح دام در خارج از کشتارگاههای صنعتی ممنوع است، ضمن اینکه مردم از خرید گوشت از اماکن غیربهداشتی و خوردن جگرخام خودداری کنند.
مهدی خلج با اشاره به اینکه بازرسان سازمان دامپزشکی از ذبح سنتی دام خارج از مراکز کشتارگاههای صنعتی جلوگیری میکنند، افزود: از آنجا که بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچگونه علایم مشهودی ندارد و از طرف دیگر ویروس در محیط خارج از بدن و لاشه دام پایداری دارد بنابراین باید از ذبح سنتی دام در خارج از کشتارگاههای صنعتی و خرید گوشت از اماکن غیربهداشتی و غیرمجاز و از خوردن جگرخام خودداری شود.
وی گفت: براساس دستورالعمل و اطلاعیه سازمان دامپزشکی در سراسر کشور و استان تهران کشتارگاهها موظفند لاشه گوشت را تا ۲۴ ساعت در سردخانه با دمای مناسب صفر تا ۴ درجه نگهداری و پس از آن در خودروهای یخچال دار ویژه حمل گوشت توزیع کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در چند هفته گذشته ۲ تا ۳ مورد ابتلای افراد به بیماری تب کریمه کنگو در یکی از استانهای شمالی کشور (منطقه چالوس) گزارش شد که یکی از مبتلایان نیز فوت کرده است.
خلج از کارگران کشتارگاهها خواست در زمان کشتار از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند و گفت: روستائیان و دامداران هنگام شیردوشی باید مراقب کنهها باشند و از له کردن کنهها با دست و سنگ خودداری کنند زیرا با خارج شدن خون از کنهها خطر ابتلا به بیماری وجود دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از دامداران خواست در هنگام پشمچینی از دستکش استفاده کنند و افزود: کودکان و نوجوانان روستایی از بازی کردن با کنهها خودداری کنند و تخم این حشرات را فوت نکنند زیرا احتمال انتقال بیماری از طریق چشم و بینی وجود دارد.
خلج افزود: چوپانان شبها از خوابیدن در نزدیکی دام خودداری کنند تا دچار گزش حشرات و انتقال بیماری از این طریق نشوند.
وی تاکید کرد: مصرف گوشت قرمز در صورتی که دام در کشتارگاههای مجاز ذبح و در دمای مناسب نگهداری شده و همچنین لاشه گوشت نیز به تایید سازمان دامپزشکی کشور رسیده باشد هیچ مشکلی ندارد.