به گزارش «نسیم»، محمد طحانپور در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران از رکود شدید در بازار لوازم خانگی خبر داد و اظهار داشت: هماکنون فروش لوازم خانگی در بازار نشأت گرفته از رکود کل اقتصاد است و البته مردم در همین بازار رکودی می توانند کالاها را با قیمت مناسب و با حداقل سود خریداری کنند، ضمن اینکه بساط دلالبازی در این صنف همچون سایر بخشهای اقتصاد ایران برچیده شده است.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی افزود: مردم هم اکنون به اندازه نیاز خود خریداری میکنند و بازار سیاه وجود ندارد، این در حالی است که انبار تولیدکنندگان و کارخانجات پر از کالا است و به همین دلیل، لوازم خانگی با حاشیه سود پایین وارد بازار فروش میشود.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر، ثبات بر بازار حاکم شده و تولید به دلیل سودهای بالای بانکی با مشکلات بسیاری مواجه است که به نظر میرسد اگر دولت به داد تولیدکنندگان نرسد، بیکاری افزایش خواهد یافت و واحدهای تولیدی ورشکسته و برچیده می شوند، ضمن اینکه صادرات وجود ندارد و تولید داخلی طی سالهای گشته برنامهای برای پاسخگویی به تقاضای بازار خارجی نداشته است.
طحانپور ادامه داد: علی رغم رکودی که بر بازارهای داخلی حاکم است، به نظر میرسد دولت نباید جلوی واردات را سد کند، چراکه واردات منجر به رقابت پذیری تولیدات داخلی شده و به نفع مصرفکنندگان است در حالی که اگر بازار به صورت کامل در انتظار واحدهای تولید داخل باشد و واردات صورت نگیرد، انحصار ایجاد شده و تولیدکننده، مصرف کننده را مجبور میکند تا کالای او را با هر مشخصه و کیفیتی خریداری کند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه با اشاره به توافق مالیاتی هفته گذشته اصناف با سازمان امور مالیاتی، خاطرنشان کرد: متاسفانه این توافق برای برخی از صنوف یک توافق عادلانه نیست، چراکه فروش آنها به دلیل رکود حاکم بر بازار به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، در حالی که سازمان امور مالیاتی بدون هیچ گونه سند و مدرکی و با پیش فرض افزایش میزان فروش، مالیات را افزایش داده است، در حالی که بسیاری از واحدهای صنفی به دلیل همین مالیات بالا، مغازههای خود را جمع کرده و ورشکسته شدهاند.
وی تصریح کرد: براساس توافق مالیاتی صورت گرفته میان اصناف و سازمان امور مالیاتی، میزان افزایش مالیات کسانی که تا یک میلیون تومان در سال ۹۲ مالیات پرداخت میکردند، ۸ درصد، یک تا سه میلیون تومان ۱۲ درصد و بالای سه میلیون تومان ۱۸ درصد افزایش خواهد یافت، در حالی که همه می دانند که سال ۹۳ سال رکود تولید و فروش بوده است، بنابراین برخی از صنوف توانایی پرداخت این افزایش مالیات را ندارند.
طحانپور اضافه کرد: هم اکنون سود حاصل از فروش برخی کالاها و مواد خوراکی مورد نیاز مردم بسیار بیشتر از سود فروش یک لوازم خانگی ۳ میلیون تومانی است در حالی که این توافق مالیاتی ممکن است برای برخی صنوف مناسب و برای برخی صنوف دیگر غیرقابل پرداخت باشد. البته سازمان امور مالیاتی به برخی فروشندگانی توصیه کرده است تا به مدت یک سال مغازه خود را تعطیل کنند تا در مقابل بتوانند از تعدیل مالیاتی برای سال بعد برخوردار شوند.
به گفته رئیس اتحادیه لوازم خانگی، سازمان امور مالیاتی تنها سازمانی است که هیچ گونه اسناد و مدارکی مبنی بر ضرورت افزایش مالیات برخی واحدهای صنفی در اختیار ندارد و در مقابل میتواند صاحب واحد صنفی را ممنوع الخروج کند در حالی که به نظر نمی رسد این راهکار پسندیدهای باشد.