به گزارش «نسیم»، حمید چیت چیان روز دوشنبه در سومین کنفرانس انرژی بادی ایران در وزارت نیرو با بیان آنکه برخی این سئوال را مطرح می کنند که کشوری با داشتن ذخایر غنی سوخت فسیلی چه نیازی به انرژی تجدیدپذیر دارد، افزود: پاسخ این است که شدت انرژی در کشور بالاست و عمده مصرف نیز از انرژی های فسیلی می باشد.

وی ادامه داد: استفاده از انرژی های فسیلی منجر به انتشار گازهای گلخانه ای می شود و اگر انتشار گازهای گلخانه ای را کنترل نکنیم در آینده با جرایم بین المللی روبرو خواهیم شد.

وزیر نیرو اظهار داشت: در کشور نیاز به تنوع بخشی در منابع انرژی داریم و این موضوع با امنیت ملی هر کشوری در ارتباط است لذا کشور نباید خود را منحصر به برخی منابع انرژی نماید که در مواقع خاص دچار مشکل شود.

چیت چیان گفت: استاده از نیروگاه های بزرگ نیز نیازمند انتقال و توسعه شبکه برق است که دارای ریسک های تلفات و کاهش راندمان می باشد در حالی که با استفاده از انرژی های تولید پراکنده بهره وری افزایش یافته و تلفات نیز کاهش خواهد یافت.

وی توسعه یافتگی مناطق را از دیگر ویژگی های بهره برداری از انرژی های تجدیدپذیر ذکر کرد و افزود: یکی از نقاط خوب برای استفاده از انرژی های بادی شرق کشور است که می تواند به بهبود معیشت مردم و توسعه یافتگی این مناطق کمک کند.

وزیر نیرو درباره سیاست گذاری های صورت گرفته برای اجرای انرژی های تجدیدپذیر، خاطرنشان کرد: قانونگذار دولت را مکلف کرده تا پایان برنامه پنجم توسعه پنج هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر نصب کند، این در حالی است که وزارت نیرو نیز از طریق ایجاد تسهیلات و خرید تضمینی برق نیروگاه های تجدیدپذیر تا 20 سال برنامه ریزی کرده است.

چیت چیان تامین منابع سرمایه ای برای اجرای طرح های نیروگاه تجدید شونده، نقل و انتقال پول و سرمایه توسط سرمایه گذاران در شرایط تحریمی، متمرکز نبودن کارها و برنامه ها در وزارت نیرو در زمینه صدور مجوزهای احداث نیروگاه تجدیدشونده را از عمده موانع اجرای این طرح برشمرد و گفت: وزارت نیرو در حال حاضر تمام مراحل اجرایی احداث نیروگاه های تجدیدپذیر را به سازمان انرژی های نو واگذار کرده و برای استفاده از صندوق توسعه ملی مذاکراتی را انجام داده است.

وی اضافه کرد: خوشبختانه بسیاری از قراردادهای سرمایه گذاران بخش خصوصی برای اجرای طرح های نیروگاهی تجدیدشونده به مراحل خوبی رسیده است.