به گزارش «نسیم»، محمدعلی پورمختار افزود: پیگیر این موضوع هستیم و چند جلسه نیز با مدیران بانک ها، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی برای بررسی این موضوع در کمیسیون اصل 90 برگزار کرده ایم.
نماینده مردم کبودرآهنگ با بیان این که در این جلسات درباره نحوه بنگاه داری و الزامات خروج از این وضعیت بحث شده است، اظهار داشت: با توجه به این که بانک مرکزی اجازه داده بانک ها تا 40 درصد سرمایه خود در عرصه بنگاه داری برای تامین هزینه ها فعالت کنند، متاسفانه برخی از بانک ها بیش از 50 درصد و البته برخی دیگر نیز زیر 40 درصد از سرمایه خود را در بنگاه داری هزینه می کنند.
پورمختار ادامه داد: برخی دیگر از بانک ها 60 درصد از سرمایه خود را در بنگاه داری هزینه کرده اند که مقرر شد وزارت امور اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی برای متعادل شدن این موضوع اقداماتی را انجام دهند اما کمیسیون اصل 90 معتقد است که 40 درصد هم بسیار زیاد است چون وظیفه بانک، تامین مالی و حمایت از پروژه های مختلف است.
عضو ناظر مجلس در ستاد هماهنگی مفاسد اقتصادی خاطر نشان کرد: البته بخشی از ورود بانک ها به بنگاه داری تحمیلی است، یعنی بانک ها جهت وصول مطالبات خود اقدام به تملک بنگاه های صنعتی کرده اند اما اخباری داریم که بانک ها هنوز علاقه به سرمایه گذاری و بنگاه داری دارند که خارج از وظایفشان است.
** بانک مرکزی جلسات متعددی با بدهکاران بانکی دارد
پورمختار درباره جلسات متعدد کمیسیون اصل 90 با بدهکاران بانکی نیز گفت: این کمیسیون بیش از 30 جلسه برگزار کرده و این کار، راه و روشی برای بانک مرکزی شده است تا این جلسات را دنبال کند.
وی تصریح کرد: در این نشست ها بدهکاران بانکی حضور می یافتند و بدهی مشخص می شد، سپس درباره وصول آن به توافق می رسیدند که پیگیری این موضوع به بانک مرکزی سپرده شد و تاکنون حدود 28 جلسه نیز در این بانک برگزار شده است.
رییس کمیسیون اصل 90 همچنین درباره آخرین روند تهیه گزارش فساد در فوتبال گفت: پس از تعطیلات مجلس و در هفته آینده این گزارش در صحن کمیسیون قرائت خواهد شد و پس از تصویب در کمیسیون اصل 90، گزارش آن به هیات رییسه مجلس تقدیم می شود.