علیزاده شایق، دبیر انجمن برنج در گفتگو با «نسیم» بیان داشت: هزار تن برنج در فروردین ماه وارد کشور شد، بررسی که کردیم گفته شد که این واردات از ثبت سفارشات قبلی است. در حقیقت این داستان ثبت سفارشات مانند داستان تعرفه شده است.

دستورالعمل ثبت سفارشات نیز مانند تعرفه راهی در رو برای واردکننده گذاشته

وی ادامه داد: دستورالعمل ثبت سفارشات نیز مانند تعرفه راهی در رو برای واردکننده گذاشته طوری که به راحتی می‌توان از این دستورالعمل سوءاستفاده کرد در حالی که وجاهت قانونی هم دارد.

وی اظهار داشت: الان اگر از کسی که برنج وارد می‌کند بپرسی چرا برنج وارد کرده‌ای می‌گوید ثبت سفارش آن مثلا از فروردین ماه سال گذشته بوده است، در حقیقت کسی که ثبت سفارش گرفته است می‌تواند 6 ماه، 6 ماه واردات خود را عقب بیندازد یعنی هیچ محدودیت زمانی برای این موضوع در نظر گرفته نشده است.

وی تأکید کرد: با این روالی که پیش می‌رود، داستان واردات برنج سر درازی دارد این در حالی است که وقتی ما وارد سال 94 شدیم، طبق آماری که وزارت کشاورزی و همچنین گمرک اعلام کرده است یک میلیون تن برنج اضافه هم داشتیم.

علیزاده شایق افزود: دو میلیون تن نیز پیش بینی تولید است بنابراین در کل 3 میلیون تن برنج داریم و همین باعث می‌شود که از واردات مجدد برنج بی‌نیاز باشیم.

وی در رابطه با این مطلب که عباس کشاورز، معاون وزیر بیان داشته که میزان تولید برنج قابل پیش‌بینی نیست، گفت: از 5 سال پیش میزان تولید برنج سال به سال کاهش داشت، تا در سال 92 اعلام شد که میزان تولید ما دو میلیون تن است.

چرا کسی از وزارت کشاورزی ‌نپرسید چرا تولید برنج تا این حد کاهش داشته است

دبیر انجمن برنج اضافه داشت: فرض می کنیم این خبر درست است و از 2میلیون و 500 تن به تولید 2 میلیون تن رسیدیم، آیا کسی نباید از وزارت جهاد کشاورزی بپرسد که چه طور میزان تولید داخلی تان کاهش داشته است. پس این همه نوشتن طرح خودکفایی، هزینه کردن و اقدامات دیگر چه شد.

وی گفت: میزان تولید داخلی به عقیده مجموع سازمان‌‌های کشاورزی استان‌های برنج خیز در سال 92، 93 بالای دو میلیون تن بود، اما ما نیز به دلیل اعلام وزارت جهاد، با آمار داده شده از سوی آن‌ها موافقت کردیم اما الان زمزمه این است که بگویند که میزان تولید از دو میلیون تن نیز کمتر است.

علیزاده شایق تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی خوب کشور و بارندگی‌های این مدت بنده به عنوان کارشناس با اطمینان می‌گویم که اگر در ماه‌های خرداد و تیر خشکسالی و یا سیلی پیش بینی نشده نداشته باشیم، قطعا تولید ما از دو میلیون تن فراتر خواهد رفت.

وی اظهار داشت: بهتر است یک بار برای همیشه، وزارت کشاورزی پیش بینی تولید داخلی، پیش بینی کسری و نیاز به واردات را مطرح کند، تا تنها به اندازه این کسری ثبت سفارش قبول شود.

دادن مسئولیت تنظیم بازار به وزارت کشاورزی کاری اشتباه بود

علیزاده شایق با گلایه از وزارت کشاورزی به نسیم بیان داشت: بارها به عنوان کارشناس حوزه برنج مطرح کردم که تنظیم بازار نباید به دست وزارت کشاورزی داده می‌شد زیرا الان شاهد هستیم که با همین اتفاقات کشاورزان از وزارتخانه ناامید شدند. زیرا اگر وزارت کشاورزی مسئول این واردات زیاد هم نیست باز هم به عنوان مسئول تنظیم بازار باید جوابگو باشد.

چرا به جای حل مشکل صورت مسئله را پاک می‌کنید

وی در رابطه با این موضوع که قرار است خرید تضمینی و خرید توافقی را به سازمان بورس و کالای کشاورزی بدهند گفت: این نیز فکری خام و نپخته است. بهتر است اساسنامه سازمان تعاونی روستایی را مرور کنیم. این اساسنامه بسیار کامل است و دقیق است، اگر سازمان تعاونی روستایی به دلیل مدیریت غلط نتوانسته وظیفه خود را به درستی انجام دهد نباید اساسنامه و کل سازمان را زیر سؤال برد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به جای این که خرید تضمینی و توافقی را از سازمان تعاونی روستایی گرفته و به سازمان بورس و کالای کشاورزی بدهند، بهتر است نسبت به عملکرد سازمان روستایی تذکراتی داده  و به این سازمان گفته شود که باید به وظایف خود به درستی عمل کند.