اخبار شرکتها-علم متالورژی (کار با فلزات) دقیقا چیست و چه کار میکند؟
فلزات برای شکلگیری جامعه حیاتی هستند. همه چیز از تلفن هوشمند گرفته تا روشنایی خانه و باتری که انرژی کنترل از راه دور شما را تامین میکند، به فلزات نیاز دارد و ما هر روز بیشتر به آنها وابسته میشویم. اما برای اینکه این فلزات ارزشمند مفید باشند، ابتدا باید از ترکیبات طبیعی موجود در پوسته زمین و مواد بازیافتی موجود استخراج و تخلیص شوند. اینجاست که یک متالورژیست وارد عمل میشود. در این مقاله به بررسی رشته مهندسی متالورژی، بازار کار، درآمد و مهارتهای مورد نیاز در استخدام مهندس متالورژی میپردازیم.
معرفی رشته متالورژی
متالورژی علم مطالعه خواص فلزات و کاربرد این مطالعه در بازیافت، تولید، تصفیه و استفاده از فلزات است. مهندسان متالورژی یا مهندسان علم مواد، دانشمندان مواد هستند که در شکل دادن فلزات (فلزاتی مانند فولاد، آلومینیوم، آهن و مس) تخصص دارند. آنها اغلب با آلیاژها (فلزاتی که باهم یا با عناصر دیگر مخلوط میشوند) کار میکنند تا موادی با ویژگیهای خاص ایجاد کنند. مهندسان متالورژی عملکرد فلزات را بررسی کرده و تعیین میکنند که کدام یک میتوانند برای چه کاربردهایی استفاده شوند.
مهندسی متالورژی یکی از گرایش های مهندسی مواد است که در حوزه فلزات کاربرد دارد. دوره کارشناسی رشته مهندسی مواد و متالورژی 4 سال بوده و این رشته تا مقطع ارشد نیز امکان ادامه تحصیل دارد. مهندسین متالورژی در صنایع مختلفی از جمله هوافضا، انرژی، هستهای و... میتوانند مشغول به فعالیت شوند.
اگر میخواهید با وظایف و مسئولیتها و شرایط مورد نیاز برای استخدام این رشته بیشتر آشنا شوید، صفحه آگهیهای استخدام مهندس مواد و متالورژی را ببینید.
بررسی بازار کار و آینده شغلی رشته متالورژی
باتوجه به کاربردی بودن تخصص مهندسی متالورژی در صنایع مختلف، این رشته از بازار کار خوبی در ایران و سایر کشورها خصوصا آمریکا، چین و کره جنوبی برخوردار است. بازار کار مهندسی متالورژی بسیار گسترده بوده و از سازمانهای دولتی و خصوصی گرفته تا صنایعی مثل تولیدات فلزات آهنی و غیرآهنی و آلیاژسازی، صنایع پوششدهی و حفاظت فلزات و مواد، صنایع ریختهگری و شکل دهی فلزات، صنایع تولید کامپوزیت، مواد الکترونیک و مواد مغناطیسی، صنایع شیشه و سرامیک، صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع نانو مواد و بایومواد، ماشینسازی و تولید قطعات صنعتی صنعت خودرو و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی را شامل میشود.
فرصت های شغلی رشته مهندسی مواد و متالورژی تنها برای فارغالتحصیلان دانشگاه های برتر نیست، بلکه شما میتوانید بدون کنکور و با گذراندن دورههای آموزشی تخصصی وارد کار رشته مهندسی متالورژی شده و در سازمانها و صنایع مختلفی مشغول به کار شوید.
به عنوان یک متالورژیست این امکان را دارید تا تغییرات مثبتی در جامعه ایجاد کنید. این صنعت به طور فعالانه به دنبال ایدههای تازه و متخصصان جدید در این زمینه است تا به حرکت جامعه به سمت آیندهای پایدارتر کمک کند. فارغ التحصیلان مهندس متالورژی این فرصت را دارند تا با کسب مهارتهای لازم برای مقابله با چالشهای مرتبط با مواد و فلزات اقدام کنند. به دلیل اهمیت بیشتری که امروزه بحث پایداری محیط زیست پیدا کرده است، این رشته از آینده شغلی بسیار خوبی نیز برخوردار است.
میزان درآمد کارشناس متالورژی
میانگین حقوق رشته مهندسی متالورژی در ایران در حدود 10 تا 12 میلیون تومان در ماه است. در صورتی که شما به عنوان کارشناس ارشد یا مدیر بخش فعالیت کنید درآمدتان تا 20 میلیون تومان نیز افزایش خواهد داشت. در ادامه میزان درآمد و حقوق دریافتی سالانه یک مهندس متالورژی در بهترین کشورها برای استخدام این رشته را بررسی میکنیم.
متوسط درآمد سالانه یک مهندس متالورژی در خارج از کشور به شرح زیر است:
استرالیا: 110 تا 150 هزار دلار در سال
کانادا: 80 تا 115 هزار دلار در سال
آمریکا: 80 تا 100 هزار دلار در سال
آلمان: 44 تا 78 هزار یورو در سال
چین: 21 تا 79 هزار دلار در سال
مهارتهای مورد نیاز در استخدام مهندس متالورژی
یک مهندس مواد و متالورژی برای موفقیت در کار خود نیاز به داشتن یک سری ویژگی و مهارتها دارد که در ادامه بررسی میکنیم. داشتن این مهارت و تواناییها در استخدام مهندس متالورژی نیز اهمیت زیادی دارد.
نوآوری
خلاقیت و نوآوری از مهارتهای مهمی است که یک مهندس متالورژی باید داشته باشد. فلزات کاربرد متنوعی در صنایع مختلف دارند و یک مهندس مواد و متالورژی با داشتن مهارت نوآوری میتواند عملکرد بهتری در انجام کار داشته باشد.
سازماندهی
سازماندهی از مهارتهایی است که در تمامی تخصصها و مشاغل ضرورت دارد. داشتن این مهارت به مهندس متالورژی کمک میکند تا با نظم و مدیریت بیشتری به انجام امور بپردازد.
مهارتهای بین فردی و روحیه کار تیمی
مهندسان متالورژی جهت انجام کار در پروژههای مختلف نیازمند برقراری ارتباط با افراد زیادی هستند. یک مهندس مواد با داشتن مهارتهای بین فردی و ارتباطی خوب میتواند تعامل موثرتری با سایر همکاران در تیم خود داشته باشد.
مهارتهای حل مسئله
وجود چالش در انجام پروژههای مختلف اجتناب ناپذیر است. یک مهندس متالورژی جهت رفع چالشها و حل مسائل موجود نیازمند داشتن مهارت حل مساله است.
مهارتهای مرتبط با فناوری
مهندس متالورژی باید توانایی خوبی در آشنایی و کار با فناوریهای جدید داشته باشد. فردی که در این مورد مهارت بیشتری داشته باشد عموما در حوزه فنی و مهندسی عملکرد بهتری خواهد داشت.
مهارتهای تحلیلی
توانایی جمعآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات، حل مسئله و تصمیمگیری در دسته مهارتهای تحلیلی قرار میگیرند. یک مهندس متالورژی با داشتن مهارتهای تحلیلی، عملکرد بهتری در انجام مسئولیتهای تخصصی خود خواهد داشت.
تسلط به زبان انگلیسی
یکی از مهارتهای مهمی که مهندس مواد و متالورژی باید داشته باشد، تسلط بر زبان انگلیسی است؛ چرا که بخش زیادی از اصطلاحات مرتبط با این تخصص به زبان انگلیسی بوده و همچنین در برخی پروژهها نیاز است تا با افراد انگلیسی زبان در ارتباط باشد.
جمعبندی
اگر در زمان انتخاب رشته کنکور هستید و یا قصد دارید وارد مسیر شغلی مهندسی متالورژی شوید، اولین قدم شناخت کامل این رشته و بررسی میزان تطابق نیازمندیهای آن با شرایط و ویژگیهای شخصیتی خودتان است. در این مقاله به معرفی رشته مهندسی مواد و متالورژی، بازار کار، میزان درآمد و مهارتهای مهم در استخدام مهندس متالورژی پرداختیم که میتواند به شما در تصمیمگیری بهتر برای ورود به این مسیر شغلی کمک کند.