عبدالله بهرامی، رئیس اتحادیه تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف در گفتگو با خبرنگار «نوداقتصادی» بیان داشت: هیچ زمانی تقاضا در بازارهای جهان برای فرش دستباف ایرانی کم نبوده است اما فروش کالای ایرانی نیاز به بازاریابی مؤثر و مناسب دارد.
رئیس اتحادیه تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف گفت: قیمت بالای تمام شده فرش دستباف ایرانی و همچنین عدم حضور درست در بازارهای جهانی موجب شده است تا بازارهای دیگر جانشین فرش دستباف ایرانی شود، از جمله کالای کشورهایی همچون نپال، افغانستان، پاکستان، هند و ترکیه فرشهایی را در نوع فرشهای ایرانی تولید میکنند و حتی در بسیاری از موارد کالاهای خود را به نام فرش ایرانی در بازارهای جهانی عرضه مینمایند زیرا فرشهای ایرانی دارای شناسنامه نیستند.
وی اظهار داشت: کشوری مانند چین یکی از بازارهای مصرفی فرش ایرانی است، زیرا در چند سال اخیر این کشور رشد اقتصادی خوبی داشته و بنابراین برای کالاهای لوکس مانند فرش هم هزینه بیشتری می کند اما ما نتوانستیم از این فرصتها به خوبی استفاده کنیم.
وی افزود: با تمامی مشکلات، سال گذشته صادرات فرش دستباف 10 درصد نسبت به سال 94 رشد داشته است اما این رشد هم نتوانسته کاهش چشمگیر صادراتی که در این سالها شاهد آن بودیم را جبران کند.
بهرامی با بیان این مطلب که فروش فرش دستباف در بازار داخل 10 درصد کاهش داشته است گفت: در حال حاضر کاهش تقاضا در داخل کشور و همچنین عدم حمایت دولت، بسیاری از کارگاههای تولیدی را به تعطیلی کشانده است، به طور مثال الان حدود سه سال است که کسی بیمه تأمین اجتماعی نشده و عده زیادی را نیز به دلایلی از پروسه بیمه خارج کرده اند. تمامی این موارد موجب شده است تا کاهش بسیار زیادی در تولید داشته باشیم.
وی تأکید کرد: 5 سال پیش، چیزی در حدود 2 میلیون بافنده در کشور داشتیم که در حال حاضر این تعداد به کمتر از یک میلیون رسیده است، این افراد کسانی هستند که مهارت دیگری ندارند بنابراین بدون شک مجبور به انجام شغلهای کاذب شدهاند.
بهرامی تأکید کرد: بیش از 25 درصد تعاونیهای فرش دستباف نیز در 5 سال گذشته غیرفعال شده و بیش از 25 درصد هم به صورت نیمه فعال و با حداقل ظرفیت فعالیت میکنند و دلیل اصلی آن عدم حمایت به خصوص از سوی وزارت تعاون است.